AUTORIJSCHOOL RUUD KATER

 


Welkom op de site van dé rijschool van Delft en omstreken sinds 1995!


Helaas is Autorijschool Ruud Kater per 3 juli 2016 gestopt met het geven van rijles.

Wij wensen iedereen veel succes met het vinden van een goede rijschool en het behalen van het rijbewijs.

Met vriendelijke groet,

Ruud Kater


 


Volg onze kwaliteitsopleiding voor slechts € 35,- per lesuur of neem het all-in pakket (20 of 40 lessen+TTT+Examen) voor nóg meer voordeel!

 Wie zijn wij en welke auto's hebben wij tot je beschikking: 


Ruud Kater


lesauto:

Fiat 500X

Jules Abdoelgafoer

RIS-instructeur

lesauto:

Mercedes Benz C-Klasse

                    (klik op de foto voor een grotere weergave)


Beide auto's zijn handgeschakeld en rookvrij.

 Wij verzorgen rijopleidingen in de categorie B en zijn actief in de volgende plaatsen: 

  • Delft, Den Hoorn, Wateringen, Rijswijk, Den Haag Zuid
  • Bezuidenhout, Mariahoeve, Voorburg, Leidschendam, Leidschenveen
  • Ypenburg, Nootdorp, Pijnacker, Zoetermeer, Delfgauw

 Je kan bij ons terecht voor: 

Zo gaat het bij het theorie-examen

Zo gaat het bij het praktijkexamen

 Vele tevreden leerlingen gingen je voor. Bekijk hun reviews in het 

 

 

 

 Check hieronder alle foto's van onze geslaagde leerlingen of in de 

 

De auto op de foto's hieronder is onze nieuwe lesauto! Hij vervangt de B-Klasse, waarvan het leasecontract is beëindigt. Het is een FIAT 500X en deze auto is een stuk goedkoper in de lease als de Mercedes. Ook heeft de FIAT een vlottere uitstraling en is de ergonomie beter in orde, zodat de bediening meer natuurlijk aanvoelt. Alles zit op een plek waar je het verwacht!

We hebben inmiddels goede ervaringen met deze auto in de les. Hij is heel positief ontvangen door de leerlingen met zijn looks, intuïtieve bediening en hoge funfactor! 

Contactgegevens:

Zusterlaan 80                2611 MP Delft     06-55810719 info@ruudkater.nl

Doe een gratis proefles

en

overtuig jezelf

Contactformulier

 Laatste Nieuws

Bron:

verkeerspro.nl

rijschoolvandaag.nl


Terug naar overzicht

13-08-2015

In hoeverre beïnvloeden medicijnen de rijvaardigheid?

Één op de zes Nederlanders gebruikt medicijnen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Medicijngebruik kan de mate waarin een bestuurder goed oplet echter verslechteren. Wij zetten een aantal feiten voor je op een rij betreffende medicijngebruik in het verkeer.

De invloed op het rijgedrag

Veel medicijnen hebben behalve hun bedoelde werking ook bijwerkingen. Sommige kunnen gevaarlijk zijn in het verkeer. Het effect dat medicijnen hebben verschilt onderling. Van sommige worden gebruikers vooral duizelig, slaperig of gaan ze wazig zien. Andere kunnen het reactievermogen verminderen of zorgen ervoor dat de controle in arm- en beenspieren vermindert. Al met al kunnen medicijnen een negatieve invloed hebben op de rijvaardigheid.

Welke medicijnen kunnen gevaarlijk zijn?

Bij medicijnen die invloed hebben op de rijvaardigheid kan je denken aan kalmerende middelen, slaapmiddelen, sterke pijnstillers maar ook aan medicijnen tegen depressie, allergie, hooikoorts, reisziekte, epilepsie, psychische stoornissen, ADHD en de ziekte van Parkinson. Een aantal van deze medicijnen zijn gewoon te verkrijgen bij de drogisterij. Het kan daardoor voorkomen dat leerlingen zich er niet bewust van zijn dat ze medicijnen gebruiken die hun rijvaardigheid negatief beïnvloeden.

Laat je informeren

Of medicijnen gevaar op kunnen leveren in het verkeer kan je op een aantal manieren zien. Zo kan er een waarschuwing op het etiket staan, de verpakking kan voorzien zijn van de bekende gele sticker of er staat een waarschuwing in de bijsluiter. Je kan ervan uitgaan dat je met het medicijn veilig deel kunt nemen aan het verkeer wanneer geen van deze waarschuwingen te zien zijn. Staat er wel een waarschuwing op de verpakking. Dan kan het invloed hebben op het rijgedrag. Hoe groot de invloed is kan liggen aan diverse zaken. De persoon, dosering, het moment van inname en hoe lang de gebruiker het medicijn al slikt.

Enkele tips

- Bekijk de verpakking goed en let op eventuele waarschuwingen.
- Lees in de bijsluiter in welke mate het medicijn invloed kan hebben op je rijgedrag.
- Vraag bij twijfel advies aan een arts of apotheker.

Op de website 'Rij veilig met medicijnen', een nationale publiekscampagne, is meer informatie te vinden en staan handige linkjes op een rij die meer inzicht kunnen bieden.Terug naar overzicht